Appelflappen en espresso’s

Appelflappen en espresso’s

Niets is zo lekker als een heerlijk versgebakken appelflap bij een lekkere espresso. Dit klassieke Hollandse gebakje met een vulling van warme appel en kaneel in knapperig bladerdeeg past perfect bij ieder moment van de dag. Met dit eenvoudige recept maakt u snel en makkelijk uw eigen appelflappen om te serveren bij een heerlijke espresso.

Ingrediënten appelflappen

Om een lekkere traktatie te maken die perfect past bij een warme kop espresso, heeft u de juiste bakbenodigdheden & ingrediënten als bakspullen nodig. Met bladerdeeg en een vulling van vers gesneden appels, suiker en kaneel, zijn deze appelflappen de perfecte snack voor bij de koffie. Dit is wat u nodig heeft om deze heerlijke appelflappen te maken:

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (10 stuks)
  • 250 gr suiker
  • 4 appels
  • 1 el bloem
  • Halve tl kaneel

Bereidingswijze appelflappen recept

  1. Begin met het schillen van de appels en snijd ze vervolgens in kleine stukjes. 
  2. Bak vervolgens de kleingesneden appelstukjes in een pan en laat ze afkoelen.
  3. Voeg de kaneel en een kleine eetlepel suiker toe, roer vervolgens goed door.
  4. Bereid vervolgens een lijmpapje van bloem en een klein beetje water, zo blijft de gevouwen bladerdeeg goed op zijn plek zitten. 
  5. Verwarm de oven voor op 190 graden en leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
  6. Zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg ontdooid zijn, en pak voor elke appelflap twee stukken bladerdeeg.
  7. Beleg ze met het appelmengsel, smeer het lijmpapje over de randen en plak en duw deze appelflappen dicht met behulp van een vork.
  8. Strooi vervolgens overgebleven suiker over de bovenkant van iedere appelflap heen.
  9. Prik een aantal kleine gaatjes in de appelflappen voordat ze de oven ingaan, zo worden ze overal gelijkmatig verwarmd.
  10. Bak vervolgens de appelflappen in 25 minuten gaar en heerlijk bruin. 

Smaakvolle recept

De geur van vers gebakken appelflappen in combinatie met de aroma's van een verse espresso zorgen voor het ultieme tussendoortje. Met dit eenvoudige en smaakvolle recept maakt u in een handomdraai heerlijke appelflappen om te serveren bij uw favoriete koffie. Een ware traktatie voor uzelf of om te delen met vrienden en familie. Geniet van dit heerlijke recept!

Crème brûlée bij uw espresso

Crème brûlée bij uw espresso Op zoek naar een heerlijk dessert voor bij u

Lees meer >>

Espressobonen

Espresso wordt het beste gemaakt van verse espresso bonen. Er is geen verschil tussen espresso ko

Lees meer >>

Zelf espresso maken

Heeft u een koffiemolen en een espressomachine? Deze kunt u gebruiken om zelf espresso te maken.

Lees meer >>

Crème brûlée bij uw espresso

Crème brûlée bij uw espresso Op zoek naar een heerlijk dessert voor bij u

Lees meer >>