Crème brûlée bij uw espresso

Crème brûlée bij uw espresso

Op zoek naar een heerlijk dessert voor bij uw espresso? Kies voor crème brûlée. Het is een klassiek Frans dessert dat vaak wordt geserveerd na een uitgebreide maaltijd. Het heeft een knapperig suikerlaagje bovenop en een zachte, romige vulling eronder. In dit recept laten we u zien hoe u deze heerlijke lekkernij gemakkelijk zelf thuis kunt maken, en het beste van alles is dat het perfect past bij een lekkere espresso! Het volledige recept voor 6 kleine porties crème brûlée bekijkt u hieronder.

Ingrediënten crème brûlée

Om een heerlijke crème brûlée te maken, heeft u de juiste ingrediënten nodig. Zo kunt u kant-en-klare mixen kopen maar ook zelf losse ingrediënten in huis halen. De volgende ingrediënten heeft u nodig dit heerlijke crème brûlée recept:

Ingrediënten

  • 5 eierdooiers
  • 80 gr fijne kristalsuiker
  • 500 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • rietsuiker

Bereidingswijze crème brûlée recept

  1. Klop in een kom de eidooiers en fijne kristalsuiker goed door elkaar. 
  2. Giet de slagroom in een pannetje en voeg het merg van een half vanillestokje toe. 
  3. Verwarm de slagroom al roerend en giet het daarna bij de eidooiers terwijl je goed blijft roeren in de kom.
  4. Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes, voeg vervolgens een laagje heet water toe en bak de crème brûlée in de oven op 150°C gedurende 50 minuten. 
  5. Haal de schaaltjes uit de oven en laat ze goed afkoelen. 
  6. Zet ze vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven voor het beste resultaat.
  7. Strooi vervolgens een dun laagje rietsuiker over de crème brûlée. 
  8. Smelt het dunne laagje rietsuiker met een gasbrandertje om de laag te laten smelten om het knapperige laagje te creëren.
  9. Serveer de crème brûlée met een heerlijke espresso en geniet van deze klassieke Franse traktatie!

Heerlijke klassieker

Nu u weet hoe u zelf een heerlijke crème brûlée kunt maken, kunt u genieten van deze klassieker uit de Franse keuken. Serveer het als dessert na een uitgebreide maaltijd of gewoon als verwennerij voor uzelf en vergeet niet te genieten van een heerlijke espresso bij uw zelfgemaakte crème brûlée!

Koffietaart bij uw koffie

Koffietaart bij uw koffie Niets is zo lekker als een heerlijk stukje koffietaart bij uw kop k

Lees meer >>

Espressomachines

Espresso is de basis voor veel Italiaanse koffiedranken. Onder hoge druk wordt bijna kokend water

Lees meer >>

Koffietaart bij uw koffie

Koffietaart bij uw koffie Niets is zo lekker als een heerlijk stukje koffietaart bij uw kop k

Lees meer >>

Appelflappen en espresso’s

Appelflappen en espresso’s Niets is zo lekker als een heerlijk versgebakken appelflap b

Lees meer >>