Het makkelijkste is om espresso te maken met een espressomachine. Het is echter ook mogelijk om espresso te bereiden zonder espressoapparaat. Een cafetière biedt dan een oplossing. Dit is een glazen pot met een metalen filter waarin grof gemalen koffie ne heet water wordt gedaan. De metalen filter duw je na het trekken naar beneden. Hierdoor wordt de gemalen koffie naar de bodem gedrukt en boven de metalen filter blijft een heldere koffie over. Het is hierbij wel van belang dat u de cafetière regelmatig schoonmaakt zodat er geen koffiedik vast blijft zitten.
Wilt u eens proberen om een espresso te maken zoals dat vroeger misschien gedaan werd? Dit kan 'al fresco', wat wil zeggen in de buitenlucht. Maak een vuurtje en pak een steelpan, maatbeker en een zeef. Zet de juiste hoeveelheid water op het vuur (neem iets extra i.v.m. Verdamping) en voeg de gemalen koffie toe vlak voor het koken. Roer, laat rusten en schenk het via de zeef in kopjes. Best een leuke manier om een keer een espresso te proberen. Bovendien is deze methode zeer geschikt tijdens het kamperen of op kamp.
Crème brûlée bij uw espresso
Crème brûlée bij uw espresso Op zoek naar een heerlijk dessert voor bij u
Lees meer >>Espressobonen
Espresso wordt het beste gemaakt van verse espresso bonen. Er is geen verschil tussen espresso ko
Lees meer >>Espressomachine schoonmaken en ontkalken
U kunt uw espressomachine niet zomaar de rug toekeren. De machine moet u regelmatig schoonmaken e
Lees meer >>Espressomachines
Espresso is de basis voor veel Italiaanse koffiedranken. Onder hoge druk wordt bijna kokend water
Lees meer >>