Espresso Al fresco

Het makkelijkste is om espresso te maken met een espressomachine. Het is echter ook mogelijk om espresso te bereiden zonder espressoapparaat. Een cafetière biedt dan een oplossing. Dit is een glazen pot met een metalen filter waarin grof gemalen koffie ne heet water wordt gedaan. De metalen filter duw je na het trekken naar beneden. Hierdoor wordt de gemalen koffie naar de bodem gedrukt en boven de metalen filter blijft een heldere koffie over. Het is hierbij wel van belang dat u de cafetière regelmatig schoonmaakt zodat er geen koffiedik vast blijft zitten.
 

Espresso al fresco maken

Wilt u eens proberen om een espresso te maken zoals dat vroeger misschien gedaan werd? Dit kan 'al fresco', wat wil zeggen in de buitenlucht. Maak een vuurtje en pak een steelpan, maatbeker en een zeef.  Zet de juiste hoeveelheid water op het vuur (neem iets extra i.v.m. Verdamping) en voeg de gemalen koffie toe vlak voor het koken. Roer, laat rusten en schenk het via de zeef in kopjes. Best een leuke manier om een keer een espresso te proberen. Bovendien is deze methode zeer geschikt tijdens het kamperen of op kamp.

Espressobonen

Espresso wordt het beste gemaakt van verse espresso bonen. Er is geen verschil tussen espresso ko

Lees meer >>

Appelflappen en espresso’s

Appelflappen en espresso’s Niets is zo lekker als een heerlijk versgebakken appelflap b

Lees meer >>

Tips voor een goede espresso

1. We gaven al aan dat espresso het lekkerst is met versgemalen koffiebonen. Het beste is om vers

Lees meer >>

Crème brûlée bij uw espresso

Crème brûlée bij uw espresso Op zoek naar een heerlijk dessert voor bij u

Lees meer >>