Espressobonen

Espresso wordt het beste gemaakt van verse espresso bonen. Er is geen verschil tussen espresso koffiebonen en een reguliere koffiebonen. Espresso is namelijk niets meer dan een bereidingswijze van koffie. Koffiebonen worden dus gebruikt voor de bereiding van espresso. Er zijn veel verschillende soorten koffiebonen, maar twee soorten hebben duidelijk meer bekendheid dan anderen: de Arabica bonen en de Robusta bonen. Dit zijn de twee bekendste koffiebonen ter wereld. Hieronder geven we over beide espresso bonen meer informatie.
 

Arabica bonen

70% van alle koffie wereldwijd wordt geproduceerd met Arabica koffiebonen. Deze espressobonen groeien aan een plant waarvan de volledige naam Coffea Arabica Linnaeus is, oftewel Arabica. De volledige naam van de plant is dezelfde naam als die van haar ontdekker in 1753. De plant groeit in Zuid- en Midden-Amerika. De koffiebonen zijn rond met een spitse toeloop en zijn ongebrand meestal geel/groen van kleur. Arabica bonen hebben een fijne, zure smaak. Het cafeïnegehalte van de Arabica boon ligt tussen de 0,8% en 1,3%. Van de Arabica zijn ook weer verschillende soorten te onderscheiden. Enkele soorten Arabica's zijn Blue Mountain, Garnica en Amarello.
 

Robusta bonen

De Robusta bonen hebben een krachtiger en bitterder smaak dan de Arabica bonen. Ze bevatten ook meer cafeïne, namelijk wel 2,0% tot 2,5%. Hierdoor geven ze uw espresso een sterke smaak en zijn ze in het algemeen iets minder populair dan de Arabica's (niet iedereen mag of wilt een grote hoeveelheid cafeïne binnenkrijgen). De plant, genaamd Coffea Canephora, groeit voornamelijk in Afrika, Azië en Brazilië. De bonen zijn goedkoper dan Arabica bonen maar let op: ze zijn meer geschikt voor filter- en instant koffie dan voor espresso! Kies dus een goede Arabica soort uit voor uw espresso en laat de Robusta even voor wat 'ie is.

Espresso Accessoires

Espresso kopjes en glazen zijn in veel soorten en maten te krijgen. Exclusieve kopjes, elegante g

Lees meer >>

Espresso Al fresco

Het makkelijkste is om espresso te maken met een espressomachine. Het is echter ook mogelijk om e

Lees meer >>

Espresso Accessoires

Espresso kopjes en glazen zijn in veel soorten en maten te krijgen. Exclusieve kopjes, elegante g

Lees meer >>

Tips voor een goede espresso

1. We gaven al aan dat espresso het lekkerst is met versgemalen koffiebonen. Het beste is om vers

Lees meer >>