Espressomachine kopen

Een espressomachine voor uw huis is veel kleiner dan een espresso apparaat bedoeld voor commercieel gebruik. Voordat u een espressomachine gaat kopen moet u een aantal zaken zorgvuldig afwegen:

 

1. Welke espressodranken wilt u kunnen maken?  Niet alle espressomachines hebben evenveel functies. U moet dus vooraf bedenken welke espressodrank u wilt kunnen maken met uw espressoapparaat. Drinkt u cappuccino, latte macchiato en espresso? Drinkt u alleen koffie en thee? Of wilt u volop kunnen experimenteren en uitproberen met hoeveelheden koffie en water etc. Drinkt u meestal alleen eenvoudige dranken en wilt u dat deze snel klaar zijn, dan is een eenvoudig model voor u voldoende. Een volautomatische espressomachine of een Nespresso-apparaat zijn goede keuzes om te overwegen.

 

2. Hoe vaak en hoe veel denkt u het espresso apparaat te gaan gebruiken? Hoe meer u het apparaat gebruikt, hoe beter het apparaat moet zijn. Om dit te controleren kunt u letten op de materialen waarvan de espressomachine gemaakt is. Alumunium, RVS of plastic kunnen een groot verschil uitmaken. Bedenk u ook of u graag meerdere koppen tegelijk zou willen zetten. Er zijn apparaten die deze optie bieden!

 

3. Welke eisen stelt u aan het uiterlijk van uw espressomachine? Het uiterlijk is niet alles, maar speelt natuurlijk wel mee. Denk bijvoorbeeld aan het formaat, de kleur en hoe deze in uw keuken zal staan.

 

4. Hoe veel mag uw espressoapparaat kosten? Ook de prijs is niet geheel onbelangrijk. U wilt een goede espressomachine kopen, maar wel tegen een betaalbare prijs. Een volautomaat of een halfautomaat kan het verschil zijn. Hoe meer opties, hoe duurder de espressomachine. Bedenk dus goed uw antwoorden op bovenstaande vragen en neem dat mee in de kostenoverweging.

 

Koffietaart bij uw koffie

Koffietaart bij uw koffie Niets is zo lekker als een heerlijk stukje koffietaart bij uw kop k

Lees meer >>

Espressobonen

Espresso wordt het beste gemaakt van verse espresso bonen. Er is geen verschil tussen espresso ko

Lees meer >>

Appelflappen en espresso’s

Appelflappen en espresso’s Niets is zo lekker als een heerlijk versgebakken appelflap b

Lees meer >>

Koffietaart bij uw koffie

Koffietaart bij uw koffie Niets is zo lekker als een heerlijk stukje koffietaart bij uw kop k

Lees meer >>