Espressomachines

Espresso is de basis voor veel Italiaanse koffiedranken. Onder hoge druk wordt bijna kokend water door gemalen koffie en een filter geperst, waardoor een dikke, geconcentreerde koffie ontstaat (espresso). Een koffiezetapparaat waarmee dit kan is een espressomachine.
 

Espressomachines in het verleden

De eerste espressomachine is gebouwd door Angelo Moriondo uit Turijn, Italië. Al in 1884 demonstreerde hij het eerste werkende apparaat. In die tijd noemde men het apparaat: “een stoommachine voor een economische en onmiddellijke bereiding van koffiedranken”. In 1901 werd de espressomachine verbeterd door een monteur uit Milaan. Vanaf 1905 werd de espressomachine voor commercie geproduceerd.
 

Soorten espressomachines

Een espressomachine kan verschillende aandrijfmechanismen hebben. Het espresso apparaat kan worden aangedreven door stoom, een zuiger, een pomp of een luchtpomp. Machines met een pomp, sensor, ventiel of molen worden automatisch genoemd.

 

 

Houd ook rekening met het volgende...

Reiniging en onderhoud: iedere espressomachine die u koopt zal gereinigd en ontkalkt moeten worden. Sommige espresso apparaten doen dit automatisch, maar u zult altijd tijd aan onderhoud moeten besparen. Heeft u hier een hekel aan, of doet u dit juist heel zorgvuldig? De eenvoud waarmee het apparaat te reinigen is zou doorslaggevend kunnen zijn bij uw keuze. U moet uw apparaat onderhouden, ieder apparaat, anders zal deze het niet redden!
 

Merken espressomachines

Espressomachines zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en van verschillende merken. Er zijn grote en kleine spelers op de markt. We benoemen hier enkele betrouwbare espresso-apparaten. Zo biedt Bosch een aantal espresso machines tegen redelijke prijzen aan. Een andere deugdelijke leverancier is DeLonghi, met een divers aanbod van espresso-apparaten. Andere grote spelers op de markt zijn Krups, Melitta, Miele, Philips, Siemens en Solac.

Tips voor een goede espresso

1. We gaven al aan dat espresso het lekkerst is met versgemalen koffiebonen. Het beste is om vers

Lees meer >>

Crème brûlée bij uw espresso

Crème brûlée bij uw espresso Op zoek naar een heerlijk dessert voor bij u

Lees meer >>

Espressobonen

Espresso wordt het beste gemaakt van verse espresso bonen. Er is geen verschil tussen espresso ko

Lees meer >>

Koffietaart bij uw koffie

Koffietaart bij uw koffie Niets is zo lekker als een heerlijk stukje koffietaart bij uw kop k

Lees meer >>