Koffietaart bij uw koffie

Koffietaart bij uw koffie

Niets is zo lekker als een heerlijk stukje koffietaart bij uw kop koffie. Met dit recept maak je gemakkelijk zelf een smaakvolle koffietaart, perfect voor een gezellige middag met bezoek of een andere feestelijke gelegenheid. Het overheerlijke recept van een koffietaart voor bij uw koffie vind u hieronder.

Ingrediënten koffietaart recept

Of u nu een ervaren bakker bent of een beginner, met dit recept maakt u gemakkelijk een heerlijke koffietaart voor bij uw kopje koffie. Met de juiste ingrediënten van een bakwinkel webshop voor bakkers, maakt ook u eenvoudig de lekkerste traktaties. Bekijk hieronder de volledige ingrediëntenlijst van dit recept:

Ingrediënten

Taartbodem
  • 225 gr boter
  • 225 gr suiker
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 3 tl koffiepoeder
  • 2 tl bakpoeder
 
Vulling
  • 175 gr poedersuiker
  • 75 gr boter
  • 1 tl koffiepoeder 
  • 1 el kokend water
  • 1 eetlepel melk

Bereidingswijze koffietaart recept

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Vet twee bakvormen (20 cm) in met boter.
  3. Bekleed de bodems van de bakvormen met bakpapier.
 
Taartbodem
  1. Breek de eieren in een kom en klop ze goed door elkaar.
  2. Voeg de 3 theelepels koffiepoeder toe en roer tot de koffie is opgenomen door de eieren.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten voor de taartbodem toe aan de kom.
  4. Mix het geheel tot een luchtig beslag.
  5. Verdeel het mengsel vervolgens over de twee bakvormen (20 cm).
  6. Bak de cake voor ongeveer 20 minuten en houd deze goed in de gaten zodat deze niet aanbrandt.
  7. Haal de taart uit de oven en laat hem goed afkoelen, zodra deze afgekoeld is haal je hem voorzichtig uit de taartvorm.
 
Vulling
  1. Meng poedersuiker met de boter, 1 eetlepel kokend water, 1 theelepel koffiepoeder en melk in een kom.
  2. Roer vervolgens alles goed door. Eerst zul je een kruimelig resultaat hebben, roer vervolgens goed door totdat je mengsel een botercrème structuur heeft.
 
Afwerking
  1. Als de cake helemaal is afgekoeld, smeer dan de helft van de koffie botercrème op de onderste taart.
  2. Leg hier de volgende taart bovenop en bedek deze met de rest van de botercrème.

Koffie en gebak

Geniet van uw zelfgemaakte koffietaart, geserveerd met een lekkere kop koffie. Dit recept is een echte aanrader voor koffieliefhebbers die van zoete lekkernijen houden. Maak indruk op uw gasten met deze heerlijke traktatie en laat ze genieten van deze lekkere combinatie van koffie en gebak!
 

Espressobonen

Espresso wordt het beste gemaakt van verse espresso bonen. Er is geen verschil tussen espresso ko

Lees meer >>

Espressomachines

Espresso is de basis voor veel Italiaanse koffiedranken. Onder hoge druk wordt bijna kokend water

Lees meer >>

Crème brûlée bij uw espresso

Crème brûlée bij uw espresso Op zoek naar een heerlijk dessert voor bij u

Lees meer >>

Appelflappen en espresso’s

Appelflappen en espresso’s Niets is zo lekker als een heerlijk versgebakken appelflap b

Lees meer >>