Zelf espresso maken

Heeft u een koffiemolen en een espressomachine? Deze kunt u gebruiken om zelf espresso te maken. Hieronder leggen wij aan de hand van een stappenplan uit hoe u zelf heerlijke espresso kunt maken. Als u deze stappen opvolgt zult u zeker slagen!

1. Maal zelf uw koffiebonen! Een echte goede espresso maakt u het beste als u zelf de koffiebonen maalt vlak voor de bereiding. Kies goede koffiebonen met een melange naar uw keuze. Kiest u toch voor gemalen koffie dan kan dat, maar verwacht dan niet hetzelfde resultaat als met koffiebonen. Kies in ieder geval een goede koffie en een smaak die u echt lekker vindt.

2. Verwarm uw koffekopje(s). Uw koffiekopje moet warm zijn. Wordt het kopje niet warm genoeg op de warmhoudplaat (wat meestal het geval is) verwarm het kopje dan in heet water. Haal het water uit de kraan en niet uit uw espressomachine. De watertemperatuur neemt dan te snel af. Vergeet niet om het kopje af te drogen alvorens u de espresso erin serveert.

3. Reinig de filterhouder van uw koffiemachine. Als u het nog niet gedaan had, reinig dan de filterhouder door hem 2 seconden met heet water uit uw machine af te spoelen. Droog de filterhouder af en plaats het kopje.

4. Maal de juiste hoeveelheid koffiebonen. Het is belangrijk dat u slechts de juiste hoeveelheid koffiebonen maalt en niet meer dan nodig is. Espresso is namelijk het lekkerst met versgemalen bonen. Gebruik een fijne maling.

5. Verdeel de koffie over de filter. Zorg dat de koffie gelijkmatig verdeeld is zodat de koffie zijn aroma goed kan afgeven. Als de koffie ongelijkmatig is verdeeld zal het water de weg kiezen waar de minste koffie is, wat de smaak niet ten goede zal komen.

6. Druk de koffie aan.

7. Plaats de filterhouder en schakel deze meteen in. Wacht hier niet te lang mee want dan verbrand de koffie! 30 cc in een kopje is voldoende.

8. Time de doorlooptijd van de koffie. De perfecte doorlooptijd is ongeveer 25 seconden.
Wanneer u bovenstaande stappen opvolgt zult u gegarandeerd slagen en u zult zich als een echte barista voelen. Heeft u nog koffie, koffiebonen of apparatuur nodig? Neem een kijkje op Koffie Thee Plaza. Hier kunt u alles vinden wat u nodig heeft op het gebied van espresso.

Espressobonen

Espresso wordt het beste gemaakt van verse espresso bonen. Er is geen verschil tussen espresso ko

Lees meer >>

Espresso Accessoires

Espresso kopjes en glazen zijn in veel soorten en maten te krijgen. Exclusieve kopjes, elegante g

Lees meer >>

Espressomachines

Espresso is de basis voor veel Italiaanse koffiedranken. Onder hoge druk wordt bijna kokend water

Lees meer >>

Koffietaart bij uw koffie

Koffietaart bij uw koffie Niets is zo lekker als een heerlijk stukje koffietaart bij uw kop k

Lees meer >>